Work design

Onze realisaties:

Ambitieus project voor de grootste koperproducent.

Kantoor

Olen

Om een antwoord te bieden op de complexe hedendaagse versnippering van de verschillende diensten op de terreinen van Aurubis Belgium, de grootste koperproducent van Europa, ontwierp GDesign een nieuw, visueel sterk kantoorgebouw aan de straatzijde van de site. De bestaande infrastructuur (tot 300 inkomende vrachtwagens per dag) pasten we aan om tot een efficiënte en verkeersveilige situatie te komen.

De gevel is afgewerkt met "koperen" kokers die schitteren in de zon en die verwijzen naar de oorspronkelijke activiteiten van de vroegere koperfabriek.

Bart Vervaele - Ir architect, CEO -

GDesign Architecten

Vormentaal
Het gelijkvloers is uitgewerkt als een langwerpige sokkel in zichtbeton, zonder al te veel versiering. Dit contrasteert met de specifieke materialiteit van de verdiepingsniveaus, die uitgerust zijn met glanzende aluminiumpanelen (in wit en zwart) en uitkragende luifels in wit architectonisch beton. Aanvankelijk was het de bedoeling om het nieuwe gebouw op te trekken aan de achterzijde van het terrein, maar op aanraden van GDesign besloot Aurubis het een prominente plek aan de straatzijde te geven, zodat het duidelijk zichtbaar is. De verkeersflow op de site is volledig geoptimaliseerd in functie van deze bijzondere ligging.”

Interne organisatie
In een centrale kern zijn de liften, traphal en sanitaire voorzieningen gevestigd. Daarrond zijn alle kantoorruimtes gegroepeerd. Door de speelse afwisseling van het meubilair, dat open en gesloten ruimtes creëert, de combinatie van grotere en kleinere ruimtes, de specifiek gekozen uitspringende gebouwdelen en de schijnbaar willekeurige, wisselende posities van de koperen kokers in de gevel is elke plaats in het gebouw anders. Zo ontstaan er heel wat unieke werkplekken met een eigen karakter. Elke dienst heeft zijn eigen zone in het gebouw, zonder dat het echt opvalt.

Rode bosmier
De start van de bouwwerken gebeurde wat aarzelend, omwille van een kolonie rode bosmieren. Twee nesten van deze beschermde diersoort bevonden zich pal op de geplande hoofdingang naar het kantoor en de personeelsparking. Gelukkig werd in overleg met het Agentschap Natuur en Bos een nieuwe thuis voor deze dieren gevonden en konden de werken definitief van start gaan.

Multidisciplinaire aanpak

Uw architectuurproject benaderen we vanuit alle invalshoeken tegelijk: van sectorkennis en artistieke creatie tot engineering en materiaalexpertise. Zo creëren we voor u een gebouw dat uitblinkt op elk niveau.

Laatste referenties