Life design

Onze realisaties:

Nieuw gemeenschapscentrum verbindt oud en nieuw.

Ontspanning

Keerbergen

Uit meer dan 21 inzendingen werd het ontwerp van GDesign gekozen als winnaar voor de uitwerking van het gemeenschapscentrum Den Bussel. Een toonaangevend project om cultuur en ontspanning tot in het hart van de gemeente te brengen.

Het gemeenschapscentrum werd een combinatie van twee werelden: het oude gemeentehuis van Keerbergen uit de 19e eeuw en de transparante nieuwbouw die er werd tegen gebouwd. Een groot glazen atrium versterkt het gevoel van verbinding tussen beide delen.

Het geheel biedt plaats aan verscheidene functies, van concertzaal tot uitgebreide bibliotheek. De podiumzaal is de grootste ruimte die plaats biedt aan een publiek van 600 personen. Een mobiele tribune zorgt voor een flexibel gebruik van de zaal, afhankelijk van de voorstelling die er plaatsvindt en de grootte van het publiek. Flexibiliteit is een must. Dit weerspiegelt zich ook in de polyvalente zaal die kan opgesplitst worden in 3 delen en elk afzonderlijk toegankelijk is. Het gerestaureerde gemeentehuis vormt het kader voor leslokalen, kantoren en vergaderzalen. In het nieuwe volume bepaalt de bibliotheek de vormentaal, met voldoende licht en ruimte en een mooi uitzicht over de omgeving. Kortom, een geslaagde renovatie met het oog op dorpskernvernieuwing en de levenssfeer van de inwoners.

Multidisciplinaire aanpak

Uw architectuurproject benaderen we vanuit alle invalshoeken tegelijk: van sectorkennis en artistieke creatie tot engineering en materiaalexpertise. Zo creëren we voor u een gebouw dat uitblinkt op elk niveau.

Laatste referenties